Novi pješački prijelaz, koji vodi u ogradu gradilišta, iznenadio je i nasmijao prolaznike Ulicom Franje Tuđmana na kojoj traju od početka svibnja radovi na rekonstrukciji.

Iza novog "A je to!" prizora u Zadru ipak postoji logično objašnjenje. Iz Upravnog odjela za EU fondove, koji je zbog izvora financiranja nositelj ovog projekta, ističu kako je riječ o pripremi za ponedjeljak, kada će započeti radovi uz crkvu sv. Ivan Krstitelja. Tada će se otvoriti ograda za prolaz i dovršiti signalizacija koja će pješake, zbog njihove sigurnosti, preusmjeravati na drugu stranu ceste.

Osim podsmijeha nova signalizacija u građanima je probudila nadu kako su im ipak uslišane molbe za reguliranim prijelazom na tom potezu gdje pješaci učestalo pretrčavaju cestu. No iz Upravnog odjela za EU fondove još su nam jednom potvrdili kako projekt ne predviđa pješački prijelaz na tom dijelu buduće četverotračne ceste. Stoga, zebra će biti izbrisana nakon što ispuni svoju privremenu svrhu.

Podsjetimo, radove na proširenju Tuđmanove ulice izvodi tvrtka Lavčević koja je s Gradskom upravom potpisala ugovor vrijedan 22 milijuna kuna. Kraj radova najavljen je za svibanj 2022. godine.