U srijedu je započela jedanaesta po redu manifestacija Hrvatska volontira koja okuplja brojne organizatore volontiranja i volontere. 

Volonteri su proveli niz edukativnih i kreativnih radionica, uredili prostorije i okoliš organizacija, brinuli se i provodili vrijeme s osjetljivim skupinama, izrađivali razne rukotvorine, brinuli o životinjama...

Volonterski centar Zadar organizirao je čak tri aktivnosti. Prva je uključila učenike 3. r. Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar, smjer soboslikar - ličilac, koji su obojali zidove Posudionice medicinskih pomagala Zadar. Posudionica je osnovana s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi i kvalitete života slabije pokretnih, nepokretnih i palijativnih pacijenata te pomoći članovima obitelji i profesionalcima koji o njima skrbe, a usluga posuđivanja je besplatna i dostupna svim građanima s područja Zadarske županije.

Uklopili su i redovnu aktivnost udruge - volonterski program „Mladi za stare" u kojoj volonteri/ke podučavaju korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Zadar korištenju tableta, pri čemu dolazi do razmjene znanja i iskustava mladih volontera i njihovih starijih sugrađana, odnosno razvija se međugeneracijska solidarnost.

Zadrani su proveli i radionicu „Biti volonter", s ciljem upoznavanja volontera s pravima i obavezama, zakonskim okvirom u području volontiranja i mogućnostima volontiranja u Zadru i Zadarskoj županiji.