Četvrta etapa utrke Cro Race 2021. vozit će se u petak, 1. listopada iz Zadra s početkom u 12 sati sa „Pozdrava suncu" (okupljanje natjecatelja započinje u 10 sati) do Crikvenice gdje se u 16:50 sati očekuje završetak.

Kako smo već najavili, za vrijeme održavanja biciklističke utrke zatvarat će se dionice državnih cesta, županijskih i lokalnih cesta i gradskih prometnica na području Grada Zadra, mjesta Murvica, Murvica Gornja, Poličnik, Posedarje, Maslenica, Rovanjska, Seline, Starigrad Paklenica do mjesta Sv. Marija Magdalena, granice s Ličko-senjskom županijom.

Trasa kretanja kroz grad Zadar: Istarska obala - Ulica Zadarskog mira 1358 - Ulica Mihovila Pavlinovića - Foša - Ulica kralja Dmitra Zvonimira - kružni tok pored OB zadar - Ulica Ante Starčevića - Zagrebačka ulica - Ulica 72. bojne Vojne policije - Murvica.

U vrijeme održavanja utrke na snazi će biti privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.

- Upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu. Kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta bit će usporen, u skladu s kretanjem biciklista, te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa. Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji, a sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke, poručili su iz Grada Zadra.

Planirano zatvaranje dionica:

Zadar (start) - od 12.05 sati

Zagrebačka ulica- Murvica Donja - od 12.15 sati

Murvica Donja - Poličnik - od 12.30 sati

Poličnik- Posedarje - od 12.40 sati

D8 izlaz čv. Maslenica (most) - od 12.50 sati

Rovanjska - Seline - od 12.56 sati

Starigrad Paklenica- od 13.10 sati

Sv. Marija Magdalena - od 13.30 sati

U periodu od četvrtka, 30. rujna u 19 sati do petka, 1. listopada u 13 sati za parkiranje će biti zatvorene sljedeće ulice: Liburnska obala (zajedno sa starim kolodvorom), Istarska obala, Prilaz Hrvatske čitaonice, Ulica Zadarskog mira 1358., Ulica Mihovila Pavlinovića, Ulica kralja Dmitra Zvonimira i Ulica Bartola Kašića od križanja sa ulicom Krešimira Čosića (desna strana prema zgradi Pegla).

Za potrebe odvijanja biciklističke utrke u Ulici Ante Kuzmanića ispred Pomorske škole bit će potrebno ukloniti vozila.