U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Višnjik preuređuje se novi dječji vrtić "Višnjik 3" za 100 djece koji bi trebao biti gotov za osam mjeseci, odnosno na proljeće 2022. godine. Posao vrijedan 4,5 milijuna kuna dobio je Krekić Avangard, ali radovi nisu svima "sjeli". Vrtić ispod novog na kojem se izvršavaju radovi, uredno radi, a buka nije niti malo ugodna djeci koja je "slušaju" za cijelo vrijeme svog boravka.

O tome nam je prosvjedočila jedna zabrinuta Zadranka i majka koja se pita zašto su radovi na uređenju vrtića morali započeti u vrijeme kada su ga djeca ponovno počela pohađati.

- Problem je u tome što su radovi koji se trenutno izvode preglasni (pneumatska bušilica) za ikakvo normalno funkcioniranje djece u tom prostoru. Srpanj i kolovoz kada djece nije bilo, nije bilo ni radova. Jasno mi je, javna nabava itd., ali isto tako, ovi pripremni radovi su se mogli izdvojiti iz tog dijela nabave i odraditi ono najglasnije kad djece nije bilo u prostoru ispod. U periodu od 13-15 sati (djeca spavaju) radovi s pneumatikom prestaju, ali se zato bacanje šute i ostali nimalo tihi radovi i dalje obavljaju. Zašto se ne radi u drugoj smjeni kad djece nema? Zašto se ne bi radilo i vikendom kad djece nema? Nekakav raspored rada mora biti moguć, a da nije na štetu djece i njihove psihe i sluha, ističe Zadranka.

Za komentar smo pitali gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Josu Nekića, koji je bio već upoznat s ovim problemom.

- Smatram da je problem lako rješiv, te ću osobno iskoordinirati radove u suradnji s ravnateljicom i izvođačima kako bi se "štemanje" i ostali vrlo bučni radovi prebacili za period kada djeca nisu u vrtiću. To znači da će se odrađivati popodne i vikendom. Radovi se izvode za dobrobit djece koje nisu dobila svoje mjesto u gradskom vrtiću, tako da je ipak potrebno malo solidarnosti i strpljenja kako bismo ih priveli kraju, poručio je pročelnik Nekić.