Sveučilište u Zadru potpisalo je, temeljem već uspostavljene suradnje Odjela za etnologiju i antropologiju s Odsjekom za kulturologiju, Memorandum o razumijevanju s Univerzitetom u Zenici.

Potpisanim Memorandumom rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Jusuf Duraković otvorili su put suradnji u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, predlaganju zajedničkih znanstvenih i istraživačkih projekata, razmjeni publikacija i drugih znanstvenih informacija, organizaciji zajedničkih znanstvenih konferencija te razmjeni nenastavnog osoblja.

- Sveučilište u Zadru apliciralo je na natječaj Europske komisije za europska sveučilišta te je postalo član alijanse EU-CONEXUS s još pet partnerskih obrazovanih institucija, s još troje partnera. Težimo širenju i ispreplitanju s inozemnim sveučilištima te vjerujem da će i ova naša suradnja biti prilog toj težnji, istaknula je rektorica Vican.

Gosti iz Zenice upoznali su domaćine sa specifičnostima i problematikom visokog obrazovanja u susjednoj državi, od kojih je jedan regulacija privatnih učilišta, koja imaju dozvole za rad bez adekvatnog programa i stručnjaka koji bi osiguravali obrazovanje visokokvalificiranog kadra.

Potpisivanju su nazočili prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Slaven Zjalić, pročelnica Odjela za etnologiju i antropologiju doc. dr. sc. Danijela Birt Katić te prof. dr. sc. Larisa Velić, dekanica Pravnog fakulteta i predsjedavajuća Senata UNI Zenica.