U povodu 25. rujna - Dana donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom gradonačelnik Grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića i predsjednika Županijske skupštine Antonija Vučetića položili su lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim žrtvama palim u borbi protiv fašizma.

25. rujna obilježava se kao spomendan u Republici Hrvatskoj od rujna 2005. godine. To je Dan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom. Toga je datuma 1943. godine u Pazinu zasjedao pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru, kada je donesena i potvrđena Odluka o pripajanju Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj.

- Danas imamo slobodnu i samostalnu Hrvatsku a ovo je jedan od događaja iz povijesti koji su vodili k tome da dobijemo samostalnost. Ne podržavamo totalitarističke režime i simbole, njima ne odajemo počast, ali svaku borbu hrvatskog naroda za samostalnost podržavamo, rekao je Dukić, koji se kasnije pridružio predstavnicima Udruge antifašističkih boraca na polaganju vijenca na spomen ploču postavljenu povodom 75. obljetnice ovog datuma na zgradi Peglice.

Kompromisom antifašista i Grada Zadra na prije nekoliko godina postavljenoj spomen-ploči nema za Dukića sporne zvijezde petokrake.