U Gradu Zadru koji je bio spreman investirati 480 tisuća kuna za opremanje prostora  Gradske knjižnice u prizemlju Providurove plače, izabrane su dvije ponude za opremanje. Obje su ispale jeftinije od procjene vrijednosti posla.

Na natječaj, završen u svibnju stiglo je 7 ponuda. Procjena vrijednosti za tipski namještaj bila je 400 kuna i samo je jedna ponuda bila ispod te vrijednosti pa je kao ekonomski najpovoljnija izabrana Mundus Viridis. Firma iz Vrbovca dala je ponudu na 288 663.95 s PDV-om.

Za audio - vizualnu opremu procjena je bila 80 tisuća kuna, a posao je s ponudom od 55 950 kuna bez PDV-a dobila Audio Video Consulting iz Lučkog.
Rok mirovanja nakon objave odluke o odabiru je 15 dana kada postoji mogućnost ulaganja žalbe na odluku komisije Grada Zadra od 15 dana.

Gradska knjižnica dobila je za svoj novi odjel na Poluotoku prostore od preko 300 kvadrata u koji mogu ući kada Grad Zadar dobije uporabnu dozvolu.

Gradska knjižnica je bila smještena u Kneževoj palači koja je granatirana prije točno 30 godina. Kad će se useliti u Providurovu palaču to se još ne zna s obzirom na to da još nije zakazan tehnički pregled kojeg obavljaju nadležni iz Odjela za graditeljstvo.