Nakon prošlogodišnjeg izostanka tradicionalne manifestacije Dan ličkog krumpira, ove godine, u subotu 25. rujna manifestacija se vraća s proširenom i poboljšanom ponudom i pod novim nazivom - Dan sira & ličkog krumpira.

Kako javljaju iz Lovinačkog Turističkog Foruma, Lika je oduvijek poznata po kvalitetnom krumpiru koji je 2015. godine na EU razini upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.

Uz krumpir - namirnicu koja je prisutna kao neizostavan prilog, ali i osnova mnogih delicija diljem svijeta, ove godine stajat će i ne manje poznat sir Lički škripavac, kuvani sir, basa... samo je početak palete izbora mliječnih proizvoda čiju kvalitetu garantira mlijeko s Velebitskih pašnjaka.

Na ovogodišnjem sajmu uz bogati prodajno izložbeni dio - krumpir, sjemenski krumpir, sir i mliječni proizvodi, med, suhomesnati proizvodi, domaće zimnice... gosti će moći uživati u okusima Like i lovinačkog kraja. Za posebno pripremljena jela od lokalnih namirnica i proizvođača zaduženi su hostel Sveti Rok i izletište Cvituša. Juha Vrilo Mudrosti, Angus gulaš s krumpir njokima, Majstorska torbica... sastojke i ostala jela morate otkriti sami...kušajući!

Sam sajam začinjen je dječjim radovima na temu krumpira, natjecanjima u spretnosti i brzini i najavljenim dobrim vremenom. Organizatori su općina Lovinac, AgroVelebit i Lovinački turistički forum a otvorenje sajma je u 11 sati.