Stanić grupa na velika je vrata ušla u Zadar nakon što je najveći hrvatski proizvođač sokova Stanić Beverages postao vlasnikom Maraske. Sinoć je Arsenal, u kojem je tim povodom održana svečana večera, bio „obučen u marašku".

Novi vlasnici su organizirali veliki poslovni, ali i politički događaj na kojem su glavni gosti bili HDZ-ov Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i premijer Andrej Plenković. Čović kao veliki prijatelj Svjetlana Stanića, domaćina uime Maraske, a Plenković kao podrška tom ulaganju koji je, kako je kazao, signal povjerenja.

- Odlučili ste uložiti u ovaj brend kojeg obilježava tradicija, 150 zaposlenih, blagodati ovog podneblja i ogroman potencijal kojeg Maraska ima za nova tržišta.

Iako je bilo predviđeno da nakon prigodničarskih govora Plenković i pratnja napuste Arsenal, zadržali su se sve do 22 sata. Istina, nisu dočekali tortu kojom je obitelj Svjetlana Stanića simbolično objavila da će se i s novim generacijama vezati za Marasku.

Povijest i tradicija proizvođača pića Maraske koja je starija od Coca Cole, prema onom što je rekao Stanić, bili su presudni u njegovoj odluci da kupi zadarsku tvornicu.

- Bilo je onih koji su govorili "Maraska ne valja, brend je uništen", a ja sam im govorio: znate li vi koliko je stara Maraska, kazao je Stanić uz najavu svijetlije budućnosti budući da je njihova kompanija u poslovnim vezama s multinacionalkama. Od svih brendova, Maraska je dobra priča. Želimo svoj "know-how" utopiti u Marasku i vratiti joj svjetlo kakvo je imala u 19. stoljeća u Europi, najavio je Svjetlan Stanić. On je zahvalio prethodnom vlasniku Mirku Grbešiću koji je imao opravdanje za izostanak s večere, na strpljenju koje je pokazao tijekom pregovora oko kupnje Maraska.

Iako je večera bila režirana prema modernim uzusima marketinškog poslovanja, glavna zvijezda je ipak bila najstarija gošća, svjedok te tradicije i žena koja je odigrala najveću ulogu u poslijeratnoj povijesti Maraske.

- Ja sam bila zaljubljena u tu proizvodnju, kazala je 90-godišnja Nevenka Benini u kratkoj video projekciji. Kao glavni tehnolog Maraske, Nevenka Benini je dobila nadimak „mama Amarene". Ona je napravila prvi sok na prirodnoj bazi u tadašnjoj Jugoslaviji, a bila je zastupnica i dobila je međunarodni sudski spor oko Maraschina. U Arsenalu je dobila ogroman pljesak kakav zaslužuje bivša prva dama zadarske proizvodnje.

Novi vlasnici Maraske i njihova marketinška služba (direktor je mladi Zadranin Dino Martinović, op.a),  sinoć su pokazali da znaju posao. Kao što je rekao najdugovječniji zadarski bankar Šime Kevrić: "Uvijek nam oni sa strane izvuku najbolje što imamo, tako su oni na večeru pozvali najbolje s predznakom Zadrani". Drugi bankar sa zadarskim predznakom bio je Zlatko Zorić iz OTP banke.

Od voditeljice Doris Pinčić, glumice Tamare Šoletić, pjevača Jure Brkljače s jučer navršenih 27 godina preko Đanija Maršana, stand up komičara Ivana Šarića, Natali Dizdar koja je pjevala tijekom večere, do najboljih zadarskih sportaša Mihovila i Šime Fantele. Na večeri Maraske okupili su se i direktori najuspješnijih zadarskih firmi: Frane Skoblar, Mario Pavić, Goran Ražnjević, Davor i Ivan Jurjević, a svoju premijeru imali su novi član Uprave Cromarisa Ivan Leko kao i Josip Bošnjak, vlasnik Tvornice kruha. Organizatori nisu izostavili ni Ivicu Šarića, načelnika Zemunika na čijem se području nalaze novi nasadi maraške bez koje ne bi bilo, kako kaže novi gazda Stanić, te dobre priče.

Nakon što su političari uglavnom napustili Arsenal, ostala su njih dvojica. Ipak je Božidar Kalmeta proveo 10 godina radeći u Maraski. Prva i jedina šefica bila mu je upravo Nevenka Benini. A ona je za stolom objavila kako je bio "šarmantan i dobro odgojen". Šime Erlić jutros rano otputovao je za Zagreb na posao u svoje ministarstvo.