Kino Zadar Film nije uspio ispoštovati predstečajnu nagodbu te će ova firma pod kojom su djelovali kina Callegro i Pobjeda na kraju završiti u stečaju. Vlasnik Josip Peroš podnio je Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog nesposobnosti za plaćanje i prezaduženosti, budući da je imovina manja od postojećih obveza. Kako u svom vlasništvu nema imovinu koja bi se mogla unovčiti, jedino rješenje je stečaj, navodi Peroš u svom zahtjevu.

Peroš je 2008. pokrenuo ambiciozni projekt gradskog kina, prvo u prostoru Callegro na Narodnom trgu, a nakon toga i u nekadašnjem kinu Pobjeda. Ipak, bio je to preveliki zalogaj za Zadar, Peroš se žali da ga distributeri opstruiraju na račun poznatog multipleksa, pa je 2016. došao u situaciju da banci i dobavljačima duguje skoro 40 milijuna kuna.

Predstečajnom nagodbom pokušalo se kroz prodaju atraktivnih prostora na Poluotoku namiriti vjerovnike, s procjenom da Callegro (2.627 m2) vrijedi 71 milijun kuna, a kino Pobjeda (523 m2) 18 milijuna. Callegro i Pobjedu kupio je zadarski Turisthotel, ali po nižoj cijeni pa to nije bilo dovoljno za namirenje svih dugovanja.

U ovom trenutku Kino Zadar Film i dalje duguje Sberbanku je 7 milijuna kuna, Gradu Zadru iznosi 241.338 kuna, Čistoći 48.098 kuna, HEP-u preko 35 tisuća kuna itd. Ukupan dug prema raznim dobavljačima je 619.130 kuna, a stanje na računu je oko 9 tisuća kuna. Imovine nema, tako da će sva potraživanja biti otpisana kroz stečajni postupak.