Na mulu zadarske rive već danima organiziraju se bučne svirke zbog kojih stanari zgrada uz rivu i na rivu uredno zovu policiju. Tako su se dogovorili. U kafiću Riva, kažu, ne može se sjediti od bučne techno muzike.

Orgijanje za zalazak sunca - toga nije bilo nikad do sada, ističu Zadrani koji su tražili medijsku pomoć i poslali nam snimke "tuluma" za koji očito ne važe epidemiološke mjere. Zbog njih domaći glazbenici ovog ljeta nisu mogli zaraditi ni kune u organiziranom programu na Trgu jer je TZ Grada otkazala njihove nastupe za zabavu turista.

Jučer je policija dobila i dvije dojave na buku s Mula koju su proizvodili njih dvojica priključeni sa svojim instrumentima na struju. Ali kako je postalo hladno, svirači i okupljena publika već su se razišli s rive. Policija je i do sada izlazila na sve dojave koje spadaju u narušavanje javnog reda i mira. Neki su kažnjeni, a neki upozoreni, rečeno nam je u PU zadarskoj.

Policija je uspjela te iste „glazbene goste" koji zarađuju za svoj ljetovanje ukloniti s Pozdrava suncu. Oni su zauzeli novu lokaciju bez pitanja. Obično kad policija dođe, isključe pojačalo, a kad odu nastave, ističe svjedok svirke koja se nadaleko čuje.

Nema dugo kako je Inicijativa za Grad tražila da se odrede zone za ulične svirače i da im dozvola uvjetuje da budu bez struje. Ispala je rima, ali znamo jako dobro da to još ne štima, pa smo uputili gradskoj upravi pitanje, a ako dobijemo odgovor, objavit ćemo ga.

Dojam je da su gradske vlasti ovu neočekivanu masu turista pustili da se „kotrlja" ulicama uz sve one koji su došli zaraditi na zadarskim ulicama, trgovima i rivi na kojoj su stvarali dodatnu gužvu. Početkom kolovoza dokumentirali smo to u foto-galeriji. Ispada da su samozvani izvođači preuzeli ulogu TZ Grada pa su oni organizirali zabavu za ostale turiste koji su im bacali honorar u kape i šešire.