Maratonska i noćna narav sjednica Gradskog vijeća, koje se i dalje zbog epidemije koronavirusa odvijaju bez prisutnosti novinara, otvorila je pitanje važnosti njihovog snimanja i pohranjivanja. Nakon što je SDP iznio takav prijedlog za Županijsku skupštinu, u Gradu je tu inicijativu pokrenula Adela Frank s Nezavisne liste Enija Meštrovića.

- Uz postojeći sustav emitiranja sjednica uživo, potrebno je samo dodati mogućnost kako bi se ista mogla snimati i više puta pregledavati za sve građane koji je nisu u mogućnosti pratiti, ali također i za mene samu da kao trener nakon utakmice mogu sagledati cijelu situaciju - što nije dobro i što bi trebalo ispraviti... To se uvodi putem najjednostavnije besplatne aplikacije, u pitanju je samo jedan botun. Tehničari su rekli da to nije teško izvedivo. Kako ne bi došlo do opterećenja sustava, sadržaj bi se brisao nakon isteka roka od 20 dana. Mislim da je to dovoljno vremena, iznijela je Frank inicijativu koja bi medijima, kao izvoru informacija za građane, olakšala praćenje sjednica.

Gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je inicijativu uz jedan "ali".

- Što se nas tiče, nema problema, ali kod nas ništa nije besplatno, dijelom se plaća i ovo snimanje i službe koje rade na tome. No dapače, vidjet ćemo i tu mogućnost.

Snimanje sjednica ipak bi trebao biti sitniš u odnosu na brojne druge stvari za koje Grad izdvaja novce.