Poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić angažiran je na projektu budućeg hotela na mjestu stare Poliklinike na Kolovarama, koja je početkom 2020. godine prodana tvrtki Eko Zadar Dva.

Otkrio je to gradonačelnik Branko Dukić na pitanje gradskog vijećnika SDP-a i predsjednika njihove gradske organizacije, Daniela Radete koji je problematizirao najavu dodjele koncesija na pomorskom dobru na Kolovarama, smatrajući kako se plaža uredila za potrebe vlasnika budućeg hotela. No, iz gradske uprave odgovorili su mu kako se najava odnosi samo na objekt Zara beach.

- Pitanje je zapravo dobro i promotivno. Mi smo uredili taj dio jer moramo uređivati gradske plaže da bismo imali turizam. Vjerujem da ste i vi zaradili ove sezone. Nastavit ćemo i dalje uređivati plaže, a plaža Kolovare je javna plaža i ostat će takva. Netko je kupio zgradu za 20 i nešto milijuna kuna, ništa mu mi nismo ustupili niti ćemo ustupiti. On ima plan napraviti hotel, a koliko sam upoznam, projektant će biti Nikola Bašić. S obzirom na njegov dosadašnji rad, vjerujem da će to biti dobro i fino. Što se tiče koncesije, pobrkali ste ih. S jedne strane imamo Polikliniku, a s druge strane bivši Hitch (Zara beach) kojeg je Država dala Gradu na upravljanje, a natječaj će biti javno objavljen, istaknuo je gradonačelnik, dok je pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona dodao kako pripremaju natječajnu dokumentaciju koja će do kraja godine biti na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.

U raspravu se uključio i Ante Ćurković kao pročelnik Upravnog odjela za EU fondove koji je bio nositelj projekta uređenja dijela plaže Kolovare. Odluku o uređenju plaže Radeta je, naime, povezao s datumom prodaje bivše Poliklinike, koja je donesena svega 8 dana ranije.

- Ovo je čisto politikantstvo. Pričati o odluci i nakon toga je vezati za prodaju kralju vjetra, nije ni najmanje pošteno. Vi mislite na odluku o odabiru izvođača, a da bi do nje došlo, neki procesi su morali krenuti puno prije, godinu - dvije prije tog datuma, kada je ta faza nominirana za financiranje Ministarstva turizma, istaknuo je Ćurković.