Jutros je u Arsenalu započelo Peto izdanje otvorenog kviza „Memorijal Mirka Miočića" u kojem su se Zadrani predvođeni Lovrom Jurišićem dokazali kao neprikosnoveni organizatori.

Lani u korona godini bilo 150 sudionika, ove godini je prema postojećoj evidenciji 230 kvizaša iz cijele Hrvatske među kojima i troje lovaca. Morana Zibar, Dean Kotiga i Krešimir Sučević-Međeral vrlo često se tijelom kviza Potjera na HTV-u pozivaju i susreću sa sudionicima Memorijala koji je posvećen najpoznatijem hrvatskom igraču kvizove Mirku Miočiću.

U programu ovogodišnjeg kviza dva su nova od tri tematska kviza. Uz standardnu Domaćicu, čiji je autor Nikola Paleka, Ritam ludila je opći kviz iz glazbe, a 50 pitanja je osmislio Adrian Knežević. Za treći tematski kviz „Disney" 100 pitanja o njegovim animiranim filmovima autorica je Tina Mihić, a on će se igrati u nedjelju kada se održava kviz parova. Krešimir Kira Štimac autor je pitanja tog kao i pojedinačnog kviza.

Partner održavanja „Memorijal Mirka Miočića" je Ilirija a kvizaši iz cijele Hrvatske dva dana će se upoznavati i družiti u Zadru, makar i s maskama.