Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta MADE IN-LAND - MAnagement and DEvelopment of INLANDs organizira panel raspravu na temu ruralnog turizma koja će se održati u petak 17. rujna s početkom u 10 sati u Zadru u Centru za kreativne industrije Zadar (Put Murvice 3A).

Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj događanja je stručnoj i široj javnosti predstaviti projekt MADE IN-LAND te mogućnosti i izazove koje donosi ruralni turizam.

Agencija ZADRA NOVA partner je u projektu MADE IN-LAND koji okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Projektne aktivnosti uključuju lokalne zajednice na području zaleđa i obale u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština. Projekt ukupne vrijednosti 2.218.069,31 EUR provodi se od 1. siječnja 2019. godine do 30. lipnja 2022. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2014. - 2020.