Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim Zadraninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru.

Njega se sumnjiči da je u srpnju ove godine najprije unajmio kombi vozilo, za koje se kasnije u kolovozu mjesecu s vlasnikom tvrtke dogovorio oko kupoprodaje navedenog vozila, da bi se nakon toga 39-godišnjaku prestao javljati na pozive niti mu je u roku platio dogovoreni novčani iznos.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je navedeno kombi vozilo prodao trećoj osobi, a da vlasniku nije podmirio dogovoreni novčani iznos za kupoprodaju vozila niti za prethodni najam vozila, čime ga je oštetio za iznos od preko 80 tisuća kuna.

Osumnjičeni 30-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog prijevare je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače, 30-godišnji Zadranin već je poznat po prijevarama. U srpnju ove godine policija je izvijestila da je od 62-godišnjaka kupio građevinsku opremu, koju nije platio, čime je vlasnika oštetio za iznos od preko 20 tisuća kuna. Tijekom svibnja i lipnja unajmio je građevinsku skelu od 50-godišnjaka, a dogovoreni iznos za najam skele također nije podmirio u roku. Isto tako nije vratio iznajmljenu opremu, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od preko 300 tisuća kuna.