Ugljanska ulica prekopana je prije više od mjesec dana, a odnedavno su dva kanala koja otežavaju prolaz tom ulicom uz koju se nalazi veliko gradilište. Ono nije posustajalo ni u srcu ljetne sezone, a posljedice tog gradilišta vidljive su na blatnoj ulici.

Međutim, komunalni redari koji su jučer izašli na teren po prijavi nadležnima za gradsku prometnicu, nisu vidjeli nikakvu povezanost gradilišta i prekopa i onečišćenja gradske ulice.

Proizlazi to iz povratne informacije koju je proslijedio pročelnik za komunalne poslove, Robertino Dujela. Pitali smo je li Grad Zadar izdao suglasnost za stanje na toj ulici.

- Neposredno po prijavi izvid su obavili komunalni redari i temeljem nadzora nad provedbom odluke o prekopu utvrdili da je riječ o dva prekopa. Prvi koji je saniran u odgovornosti investitora Elektre, dok je drugi hitna intervencija Vodovoda nastao uslijed utvrđenih gubitaka. Isti bi trebao biti saniran u sljedećih tjedan dana. Zbog utvrđenog onečišćenja prometnice na lokaciju izlazi i čistilica TD Čistoće kao i prometni redari u dijelu prijavljenih nepravilnosti prometa u mirovanju, navodi resorni pročelnik.

U uređenom društvu izvođači su ti koji su obavezni organizirati gradilište kako ne bi drugima radili štetu. U Gradu Zadru dovoljno se sjetiti slučaja Diklo kada je zatvoren i izmješten dio gradske prometnice radi i izmještanja priključka Vodovoda, što su nadležni u Gradu Zadru itekako tolerirali. Pozivajući se na zakon o zaštiti osobnih podataka zaštitili su i počinitelja na štetu lokalne zajednice.

Nadležnim službama prijavljujemo i ogoljeli dio uz šaht u Ulici Eugena Kvaternika, koju netko od komunalnih poduzeća nije vratio u prvobitno stanje. Nalazi se na pristupu s te ulice na stanicu za tehnički pregled vozila koja je zaobilaze već nekoliko tjedana.