Nakon što je Marijana Senkić Klapan odlukom Upravnog vijeća izabrana za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Znanstvene knjižnice, unatoč nepovjerenju čak 15 vijećnika Gradskog vijeća za mandat ravnateljice, Klub vijećnika Akcije mladih i SDP-a po žurnom postupku zatražio je smjenu i imenovanje novih članova UV.

Prijedloge tih odluka za nadopunu sjednice Gradskog vijeća potpisuje ukupno deset vijećnika među kojima su i Enio Meštrović (nezavisni), Adela Frank s njegove liste te Damir Biloglav (Domovinski pokret). Jedan od potpisnika je i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić koji je prijedloge tih odluka pripremio za uvrštavanje na dnevni red sjednice koja počinje u srijedu u 16 sati.

S obzirom na tijek prošle rasprave, vrlo je izgledno da će se troje dosadašnjih članova izabranih od strane osnivača - prof. Davor Aras, prof. Marjana Bakmaz i izv. prof. dr. sc. Ante Bralić razriješiti dužnosti, a na njihova mjesta predloženi su prof. dr. sc. Rafaela Božić, izv. prof. dr. sc. Marko Lukić i Branimir Čakić, dipl. prof. razredne nastave, MA knjižničarstva.

Mandat imenovanih članova počeo bi odmah i trajao sukladno Statutu Znanstvene knjižnice do isteka mandata članova čije je mandat prijevremeno završen. Inače, Upravno vijeće Znanstvene knjižnice ima ukupno pet članova, troje dolaze iz redova osnivača, a dvoje iz reda stručnog osoblja, ističe se u obrazloženju za današnju sjednicu Gradskog vijeća.