Od kada se u Zadru vodi borba protiv kampera parkiralištima i u šumovitom priobalju na zadarskom području otvoreno je jedno odmorište za kampere. Noćenje u kamp odmorištu Mari košta 200 kuna u sezoni uz korištenje sanitarnog čvora.

Noćenje kampera na Puntamici ili Punti Bajlo je besplatno, a buđenje i doručak uz more i uz svježinu i miris borova, nemaju cijenu.

Ni "Liga za borbu protiv turizma" koju smo presnimili s majice jednog Zadranina ne može se uhvatiti u koštac s trendom ilegalnih kampova 

Tko je nama kriv kad ne znamo uzeti novac, ne znamo se organizirati i regulirati kampere koji su očito umreženi i lako pronalaze te zeleno - plave oaze u samom Zadru. I što je najgore, iz povika predsjednika mjesnih odbora Punatmike i Arbanasi, ne zna se tko je odgovoran za kažnjavanje. A na osnovu čega, kad nigdje nema znaka zabrane. Jedino je zadarska bolnica postavila znak i nisku ogradu kojim je spriječila ulazak i noćenje kampera na njihovom parkiralištu uz plažu Kolovare.

Najbolji primjer je bivši kamp na Punti Bajlo. Predsjednik MO Zvonko Rogić podsjeća nas kako je to godinama bio zatvoren kamp Sunturista. U ratu je on otvoren za građane. Unuci Nijemaca koji ljetuju u Arbanasima, dolaze po podsjetniku svojih djedova i baka obići mjesto gdje su oni u kampu provodila nezaboravna ljeta uz more, ističe Rogić kao i da su se neki koji su kampirali na Punti Bajlo, oženili i ostali živjeti u Zadru.

- Danas je to otvoreno mjesto za kupanje i parkiranje. Redari ne rade svoj posao jer to je površina kojoj je pripala Gradu Zadru, mišljenja je Rogić.

Njegov kolega, predsjednik MO Puntamika, Niko Marin zvao je i Državni inspektorat i redare. Ali što će oni bez policije koja jedina može kazniti za ilegalno parkiranje po šumarcima i ostalim neregularnim dijelovima prostora koji turisti sami otkrivaju, koristeći ili uzurpirajući velikodušnost domaćina.