Proteklog vikenda, od 10. do 12. rujna, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 489 vozila, a poduzeli 155 represivnih mjera.

U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba teško ozlijeđeno, a tri osobe lakše ozlijeđene.

Alkotestiran je 141 vozač, od kojih je 23 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je u subotu, 11. rujna u 22,30 sati u Zadru, na raskrižju ulica Put Vukića i Tomislava Ivčića, upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,26 promila, udario u stup javne rasvjete.

Neozlijeđeni vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otriježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Iz PU zadarske izdvojili su i rekordera po brzini. Sinoć u 23,45 sati u ulici 72. bojne vojne policije u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su uređajem za mjerenje brzine snimili vozača BMW-a, 21-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja vozilom brzinom od 132 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 10.000 kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca.