Dva mjeseca od otvaranja ponuda, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine javno je objavilo rezultate javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u državnom vlasništvu putem kojeg su bile oglašene tri nekretnine u Zadarskoj županiji.

O nedostatku interesa za aerodrom Stankovci već smo pisali, a sada je poznato kako nije bilo ponuda ni za pašnjak površine 711 m2 u Biogradu, koji se prodavao po početnoj cijeni od 316 tisuća kuna. Jedini interes izazvala je prodaja građevinskog zemljišta na Poluotoku. Za dvorište na Poljani Pape Aleksandra III, neposredno uz uređeni Muraj, pristigle su dvije ponude. Odabrani kupac je Vanja Mutvar iz Zagreba, koji će u državni proračun uplatiti 34 tisuće kuna više od utvrđene vrijednosti koja je iznosila 116 tisuća kuna. 

U međuvremenu Ministarstvo je raspisalo novi natječaj putem kojeg je oglašena prodaja ukupno 11 nekretnina, od kojih je jedna locirana u Zadarskoj županiji. Riječ je o građevinskom zemljištu koje se nalazi u naselju Poljica, u sastavu Općine Vrsi.

- Udaljeno je od morske obale 2,20 km, a od centra naselja Poljica, predmetno zemljište je smješteno sjeverozapadno. Teren je ravan, oblik zemljišta je nepravilan, trapezni. Vodovodna, kanalizacijska, električna i telefonska infrastruktura nalaze se u blizini. Zemljište se prema PPU Općine Vrsi nalazi unutar granica građevinskog područja-izgrađeni dio naselja. Predmetno zemljište ima pristupni put putem zk.č.br. 2282, upisane kao ceste i putevi. Čestica puta je javno dobro u općoj uporabi, u vlasništvu Republike Hrvatske, navodi se u opisu nekretnine površine 1.313 m2 koja se pordaje po početnoj cijeni od 370 tisuća kuna.