Početkom idućeg tjedna donijet će se odluka o ishodu sudske parnice u kojoj je pomoćnica ravnatelja, glavna sestra Bolnice, mag. med. techn. Darija Katuša privatno tužila za uvredu i klevetu Ivana Bralu, medicinskog tehničara i povjerenika Sindikata medicinskih sestara i tehničara zbog objave na Facebooku.

Brala je na Facebooku prozvao Katušu za mobing nad zaposlenicima, imenovanje bez natječaja za glavnu sestru a najspornije je što je Brala usporedio Dariju Katušu sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong-unom.

Branitelj okrivljenog Brale, ustvrdio je kako je njegov klijent dokazao sve navode preko svjedoka. To što je on napisao „kako bi joj se trebali klanjati na ulazu u Bolnicu, prema riječima odvjetnika Sindikata bilo je neozbiljno i šala samim tim što je Brala na Facbooku poslije napisao "hahaha ja se samo zajebavam".

Sam Brala je u svom završnom govoru rekao kako je tužba koju je za uvredu i klevetu protiv njega podigla Glavna sestra bolnice samo pokušaj zastrašivanja njega. Priznao je kako je pogrešan njegov navod kako je izabrana bez natječaja jer je tada bio na bolovanju kada ju je imenovao ravnatelj Bolnice dr. Željko Čulina koji na to ima pravo. On je to objavio na Facebooku nakon što se obratio nadležnima koji su ga kao sindikalca ignorirali, a želio je ukazati na to što su oni „kao kolektiv prošli s tužiteljicom", kazao je okrivljenik u završnoj riječi.

Brala je istaknuo svoju tvrdnju kako je protiv tužiteljice bila potpisana peticija na Odjelu za Odjelu za gastroenterologiju te joj je 2010. godine izrečena opomena pred otkaz.

Glavna sestra bolnice u ulozi tužiteljice u svojoj završnoj riječi nije osporila da se protiv nje potpisala peticija.

Nije točno da sam dobila opomenu pred otkaz jer sam se iživljavala nad svojim podređenima. Ja sam željela da se barem približno ostvare standardi našeg posla. Neistinito je da sam dobila opomenu pred otkaz a niti mi je usmeno izrečena, ustvrdila je Darija Katuša. Na pitanje sutkinje ipak je rekla kako je dobila opomenu koja se nalazi u spisu a dao joj je dr. Dario Nakić 2007. godine.

- Želim istaknuti da je dr. Nakić sam radio prekršaje. Svoje prekršaje je opravdavao dok je tuđe htio vidno isticao, izjavila je Katuša navodeći slučaj imenovanja glavne sestre koja nije imala potrebne uvjete kao ona. Opomenu je, prema riječima Katuše, kasnije poništio dr. Zvonimir Vrančić (kad je bio ravnatelj Bolnice) i rekao joj kako ona neće utjecati na njezinu karijeru u Bolnici.

Ona se osvrnula i na svjedočenje dr. Jadranka Turčinova koji je, kazala je, imao motive zašto nju nije želio za Glavnu sestru bolnice a i svoje druge motive.

- On je želio biti šef Odjela za gastroenterologiju odlaskom u mirovinu dr. Kozića. Inače, dr, Turčinov je bio takva osoba tako da ga se često moralo podsjećati na njegove obaveza. To sam činila i ja i druge sestre, kazala je u svom završnom govoru o sadašnjem i bivšem pročelniku Interne službe zadarske bolnice.

Darija Katuša je na pitanje branitelja okrivljenog Brala kazala kako se loše osjećala na usporedbu s Kim Jong-unom. To je za nju uvredljivo.

- Ja nikome ne branim da kaže svoje mišljenje, pri tome svi imamo svoje obaveze. Moji suradnici mogu izreći svije mišljenje ali odluka je moja, kazala je u završnoj riječi Glavna sestra zadarske bolnice.

Branitelj okrivljenog Brale iznio je primjedbu na dio njezinog iskaza u kojem  Darija Katuša navodi i svog sina a kojeg nitko nije spominjao u prethodnom  dokaznom postupku.