Slobodni Građani Zadra napravili su uvertiru subotnjem prosvjedu koji će se održati na Narodnom trgu s početkom u 11 sati. Prošetali su gradom s velikim transperentom na kojem stoji: "Službeni podaci 1.7.2021: 16.523 mrtvih nakon Covid cjepiva 628.586 oštećenih. Nuspojave prijaviti na www.halmed.hr. Neprijavljenih slučajeva je puno više. Nitko ne odgovara!". Poruka je to koja je danas viđena na Branimiru, mostu i Muraju. 

- Ovo su javni podaci dostupni svima u bazi podataka Agencije za kontrolu lijekova, poručili su organizatori skupa.

Na prosvjed Krik za slobodu protiv Covid terora najavili su dolazak brojni ljudi iz cijele Hrvatske, a na prosvjedu će govoriti i stručnjaci koji su cenzurirani i kojima je onemogućeno pojavljivanje u medijima.

- Pozivamo sve roditelje, bake i djedove, građani Zadra i okolice da se zajedno s nama bore da djeca imaju normalno školovanje, održavanje nastave bez nametnutih neutemeljenih i neopravdanih mjera: bez maski, distance, on-line nastave, štetnih dezinficijensa, testiranja, izolacije čitavih razreda zdrave djece, propagiranje cijepljenja djece eksperimentalnim i nedovoljno provjerenim cjepivima.

Mjere su protuustavne, štetne su po psihofizički, socijalni, emocionalni i duhovni razvoj djece i zadiru u sva prava i slobode djece koja su zajamčena i neprikosnovena po svim svjetskim konvencijama i deklaracijama o pravima djece kao i po Zakonu o odgoju i obrazovanju. Zlouporabom zdravstvene krize neadekvatno donesene mjere direktno ugrožavaju prava malodobne djece na slobodu i razvoj.

Za sve preventivne mjere i preporuke (nisu zakonska obaveza) koje se nameću djeci za odgovorne roditelje su neprihvatljive jer za njih nisu provedena odgovarajuća i nužna ispitivanja i k tome radi se o bolesti koja ne predstavlja rizik za djecu, niti je dokazano da su potpuno zdrava djeca prenositelji zaraze i čija stopa smrtnosti prema CDC-u, kod djece od 0 -18 godina iznosi svega 0,000002%, znači gotovo da ne postoji, a stopa preživljavanja je 99,998% i to BEZ IKAKVOG LIJEČENJA.

U subotu, 11. rujna u Zadru će se održati okupljanje slobodnih građana, gdje ćemo se zalagati za neprikosnovena prava i slobode djece, bez ikakvih uvjetovanja i nametanja kontraproduktivnh i kontradiktornih mjera, i čime jasno želimo poručiti: DOSTA JE maltretiranja djece. Jeste li spremni ustati za djecu i hoćete li doći podržati okupljanje građana?, stoji u pozivu inicijative.