U svega 20-tak dana dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku bila je mjesto zbivanja koja nadilaze granice Hrvatske. Nakon održavanja C- skupine Europskog prvenstva u ženskoj odbojci, dva dana se igrao rukometni Final Fouru SEHA Gazprom lige, a sve je kulminiralo s dvodnevnom Infobip Shift konferencijom.

I dok je na tom festivalu tehnologije bilo, kažu organizatori tri tisuće sudionika, sportska događanja prošla su gotovo bez publike.

Samom SC Višnjiku donijet će prihod nešto veći od 300 tisuća kuna koliko prema cjeniku iznosi najam dvorane za ta tri događaja, bez prodaje karata za sportska natjecanja.

Direktor SC Višnjik, Denis Karlović izrazio je nezadovoljstvo što za utakmice odbojkašica nije bilo karata u slobodnoj prodaji ali epidemiolozi su bili jači. Iako je EP imalo pokroviteljstvo Vlade i sam premijer Plenković sa svitom je bio na otvaranju tog najvećeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj, HTV nije prenosio utakmice. Ali se zato utakmica u kojoj su Talijanke bile slavodobitnice na Hrvatskom mogla gledati na RAI due.

EP u odbojci ipak su Zadru donijele 60 tisuća noćenja, ističe Karlović. Hrvatske reprezentativke zavoljele su Zadar, u hotelu Kolovare su bile kao doma i izrazili su želju da im to ostane baza. Odbojka dolazi na Višnjik koji treba i publiku.

Pokušava se to napraviti s rukometnim turnirom koji ima svjetskog sponzora, ali sada je taj trend zaustavila korona.

Ona, kao i epidemiološke mjere nisu omeli održavanje IT konferencije na Višnjiku. Infobip Shift prošao je iza zatvorenih vrata za lokalnu javnost ali organizatori nisu imali primjedbe na domaćine. Sve je prošlo bez greške, kazat će danas direktor Višnjika. Bila je to klijentela koja nosi više od samog najma dvorane.

Tijekom konferencije na Višnjiku održavala se promocija luksuznih Porsche vozila, sudionici konferencije zakupili susjedini hotel s pet zvjezdica, onaj na Punta Skali, ispred koje je jutros bila usidrena i luksuzna jahta.

Na ovaj ili onaj način, SC Višnjik proteklih godina prometnuo se u mjesto zbivanja koja su imala i svjetski odjek kojeg je napravio zaraženi tenisač Dimitrov na turniru kojeg je organizirao svjetski broj 1 Novak Đoković. Istina je da je Zadar izvrstan domaćin ali daleko je od toga da postane destinacija od pet zvjezdica.