Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer prijepodne su u Zatonu zaustavilii 36-godišnjaka kako upravlja teretnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog ranijih prekršaja, negativnih bodova. Oduzeta vozačka dozvola nije bila prepreka vozaču sa zadarskog područja da sjedne u teretno vozilo, pa je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

S ukidanjem vozačke nije imao problema 23-godišnjak koji je zaustavljen u Ulici 4. gardijske brigade u Zadru. On je, naime, upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Isti je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija je jučer zaustavila i dvojicu vozača koja su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Na području Gračaca, na dionici DC-01 zatečen je 50-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, dok je u ranojutarnjim satima u Ulici Đure Marušića u Zadru zatečen 37-godišnji vozač kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,68 promila. Obojica vozača isključena iz prometa, dovedena u prostorije policije te prekršajno sankcionirana zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.