Postoji li u Gradskoj luci, na mjestu bivšeg trajektnog pristaništa, i dalje izljev kanalizacije, pitanje je na koje građani izražavaju sumnju, a u Odvodnji je negiraju.

Dokaz tome trebalo bi biti okupljanje cipala na jednom mjestu uz Liburnsku obalu s kojeg im je očito dolazio izvor hrane.

Dodatnu zbunjenost izazvala je zaštitna ograda koju je, kako doznajemo, postavio, komunalni redar kako bi spriječio otkrivanje još jedne turističke atrakcije u Zadru. Ograda je stavljena u svrhu sprječavanja okupljanja, a time i mogućeg pada zabrinutih građana.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja ističe kako su se cipli ipak hranili masnoćama.

- Riječ je o problemu koji je izražen u turističkoj sezoni kada je aktivno puno više restorana na Poluotoku, a koji reproduciraju veće količine masnoće, zbog čega dolazi do stvaranja gruda i podizanja vodenog stupca te otežanog otjecanja u cjevovodima. Razlozi koji stoje iza postavljanja ograde, kao i ona sama, uklonjeni su u ponedjeljak. Problem je riješen intervencijom manjeg obuhvata, rekao je Peronja ističući kako je riječ o starim kanalima kojima pristupaju s posebnom pažnjom. Službe Odvodnje reagirale su vatrogasno, budući da će za složeniji zahvat čekat odlazak turista.

Uz asistenciju komunalnih redara, na jedan dan će se ukloniti terase na potezu od suda do Crkve sv. Petra i Andrije do zgrade suda u Ulici Borelli kako bi Odvodnja s više vozila pročistila te stare kanale. Takve se akcije rade uz pomoć pomoću skupih specijalnih vozila, canal-jet.