U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku danas je otvorena dvodnevna Infobip Shift konferencija, festival tehnologije, u svom 10. izdanju. Konferenciju prati oko 3.000 sudionika, a o kakvom se interesu radi pokazuju današnje snimke pred Višnjikom, gdje se dugo čekalo za prolazak protokola koji je sudionicima otvarao vrata konferencije. Na otvaranju su govorili Ivan Burazin i Izabel Jelenić iz Infobipa.

Infobip Shift konferencija veliki je skup razvojnih programera koji će se odvijati na pet pozornica - na tri glavne, u jednoj radionici i jednoj pod nazivom Startup Tribe gdje će biti predstavljeni neke ideje i proizvodi. Član uprave Infobipa za odnose s developerima Ivan Burazin na otvaranju istaknuo i da Infobip Shift (koji je objedinio bivšu Infobipovu developersku konferenciju s tehnološkom Shift, nakon što ju je Infobio akvizirao) i sve oko konferencije nije bilo jednostavno organizirati s obzirom na veliko zanimanje iz svijeta, ali i epidemiološku situaciju i pandemiju. Burazin je rekao da će se konferencija najviše baviti onime čime se najviše bave i developeri programeri, a to je rješavanje problema.

Niz je različitih sadržaja na dvodnevnom skupu. Brojnim posjetiteljima iz Hrvatske i inozemstva govorit će oko 60 vrhunskih, svjetski poznatih govornika, među kojima i oni iz Microsofta, Googlea, Adobea i drugih. Posjetitelji će se moći i družiti i održati sastanke u ugodnom ambijentu u dvorani ili u njezinoj neposrednoj blizini.

Tvrtka Infobip, inače, na šest kontinenata ima oko tri tisuće i 200 zaposlenih, brojne vrhunske i etablirane razvojne programere i na svoj način daje značajan doprinos sektoru IT-a. Na Infobip Shift konferenciji u Zadru 7. i 8. rujna 2021. organizator očekuje nekoliko tisuća posjetitelja.

Otvaranju Infobip Shift konferencije u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku nazočio je i gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa svojim suradnicima.