Župan Božidar Longin donio je odluku o poništenju natječaja za imenovanje pročelnika Odjela za gospodarstvo, turizma, infrastrukturu i EU fondove. Natječaj je objavljen početkom kolovoza.

U Odluci o poništenju natječaja ne navodi se razlog tog čina, koji se može pretpostaviti političkim. U javnosti se nije spekuliralo o imenima kandidata. Jedino što se neslužbeno znalo da za to mjesto nije zainteresirana Marta Hordov. Ona je kao pomoćnica pročelnika bila vršiteljica dužnosti pročelnice odlaskom Lovre Jurišića iz Županije.

On je s polovicom lipnja dao sporazumni otkaz i napustio radno mjesto pročelnika. Pretpostavlja se kako bi na to mjesto trebao doći kandidat iz tabora Kristijana Kapovića koji je u lipnju s Božidarom Kalmetom potpisao sporazum o programskoj suradnji.

Premda obje strane ističu kako se ne radi o koaliciji koja podrazumijeva podjelu određenih mjesta kako je i do sada bila praksa koalicijskih vlasti, poruke s posljednje konferencije Nezavisnih lista kojima koordinira Kapović više su nego jasne. Ta lista traži ono što im pripada shodno osvojenim glasovima za četiri vijećnička mandata.

Županijska platforma Nezavisne liste DSU, HNS i HSLS dobila je mjesto predsjednika skupštine Zadarske županije Antonia Vučetića, bivšeg zamjenika Kapovića dok je ovaj bio načelnik Vira.

Od dobro upućenih HDZ-ovaca također se nagovještava kako bi to vrlo važno pročelničko mjesto trebalo pripasti „kapovićevcima", dok će se drugi pozivati na to da je natječaj forma u kojoj pobjeđuje onaj tko je najbolji. Teško za povjerovati.

Naknadno smo doznali u Županiji kako se sprema novo ustrojstvo prema kojem će se ovaj Odjel transformirati u dva odjela prema kojoj bi Zadarska županija dobila i 13. odjel. Prijedlog nove sistematizacije bit će upućen na skupštinu koja će o tome odlučivati. Tek tada će se objaviti natječaj i to za dva ili čak tri pročelnička mjesta.