Usprkos odgodi svih ranije planiranih manifestacija i događanja, sezona je Vršanima donijela izvrsne i neočekivane rezultate.

Prema podatcima sustava eVisitor, od 1. siječnja do 31. kolovoza ove godine ostvareno je 213 751 noćenja i 18 649 dolazaka, što predstavlja 83 posto noćenja i 82 posto dolazaka iz rekordne 2019. godine. Domaći gosti ostvarili su gotovo polovicu noćenja, 99 440 te 5874 dolazaka. Najveći promet ostvaren je u periodu od 25. srpnja do 15. kolovoza, dok je posljednjih petnaest dana kolovoza bilo ekvivalentno istom razdoblju u 2019. godini. Već tradicionalno, najveći je broj njemačkih gostiju, a slijede ih Slovaci i Slovenci. U turističkoj zajednici Općine Vrsi kažu kako je u srcu sezone pronaći slobodan smještaj bila nemoguća misija.

- Sezona je na kraju nadmašila sva očekivanja. Iznajmljivači su mahom zadovoljni, tražio se krevet više, a imali smo period od četiri tjedna kad je bilo nemoguće pronaći slobodan smještaj. Na kraju možemo zaključiti da se dogodila jedna jako lijepa i pozitivna turistička priča koju su svi odradili maksimalno profesionalno u svim sektorima turističke i ugostiteljske ponude, navodi direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi, Rafaela Maraš.

Ove godine otvoren je i novi turistički ured na glavnoj rivi Mulo u kojem su se posjetitelji mogli informirati o lokalnim, ali i regionalnim znamenitostima.