Turisti polako napuštaju Zadar a umjesto njih, čini se, u grad doseljavaju divlje životinje. Zadrani su sinoć na Bilom brigu snimili neobičnog gosta, lisicu, koja se očigledno spustila iz obližnje šume jer u njoj nije bilo plijena.

Dolazak lisica u urbano područje nije neuobičajena slika niti u najvećim gradovima, u kojima se one izvrsno snalaze, u potrazi za ljudskim ostacima, ali i glodavcima. Neuobičajeno je što se ne radi o zimi, kada joj ponestane hrane u prirodnom staništu, već o ljetu, kada bi dovoljno hrane trebalo biti i u njezinom prirodnom staništu.

Naravno, u ovakvim slučajevima uvijek treba biti oprezan, spriječiti kontakt s djecom jer "prijateljsko" ponašanje lisica može značiti da je zaražena bjesnoćom. Prije desetak godina u Hrvatskoj je evidentirano petstotinjak lisica s bjesnoćom, no njihov broj se naglo smanjio nakon upotrebe mamaca s lijekom.

U svakom slučaju, ako vidite lisicu nemojte je hraniti i ne prilazite joj, već nazovite komunalno redarstvo (023/208-125, dežurni mobitel 099/2183-601), koje će se pobrinuti za njezino odvođenje.