Na području Grada Paga, kod naselja Gorica, bačena je velika količina krupnog otpada na mjestu koje nije predviđeno za tu namjenu, javlja Radio Pag.

Komunalni redari su došli na na divlje odlagalište i sve snimili kako bi se pokušalo utvrditi tko je na nepropisan način bacio golemu količinu otpada. Prema onome što je pronađeno na mjestu divljeg odlagališta, nema sumnje kako je sav otpad ili veći dio otpada dovezen s područja Općine Kolan.

- Ovakav postupak je za svaku osudu. To je izazvalo ogorčenje ljudi i to s pravom. Tijekom cijele turističke sezone smo imali manje ili veće probleme s nepropisnim odlaganjem otpada. Za sanaciju divljih odlagališta utrošili smo preko sto tisuća kuna. Napravit ćemo sve kako bi se utvrdilo tko je napravio ovo novo divlje odlagalište. Osuđujemo ovakve postupke koji narušavaju okoliš i koji su protuzakoniti, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.

Komunalni redari su na mjestu događaja pronašli dijelove putokaza s natpisom Plaža Čista i jelovnik jednog bistroa na tom području. Međutim, to nije dokaz da je netko s plaže Čista donio otpad kod Gorice. Vjerojatnije je da se radilo o preuređenju nekog ugostiteljskog objekta i da je vlasnik tog objekta nekog angažirao za odvožnju otpada. Taj netko je, vjerojatno i bez znanja naručitelja posla, postupio protivno zakonu i bacio otpad na mjestu koje nije predviđeno za tu namjenu. 

U gradskoj upravi Grada Paga navode kako neće odustati od traženja krivca, dok upućeniji u Facebook grupi "Otok Pag" govore da se o ovom problemu priča već mjesec i pol do dva mjeseca, no osim osude, veći koraci u smislu rješenja ovog problema, nisu napravljeni.