Gradonačelnik Branko Dukić i zamjenica pročelnice za kulturu i sport Snježana Jurinić primili su u Maloj vijećnici mlade zadarske sportaše koji su u proteklim mjesecima osvojili odličja u raznim sportovima i njihove trenere.

Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar osvojila je broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U21) u Estoniji, a uz to se ponosi titulom seniorske prvakinje Hrvatske. Veronika Šokota, bacačica koplja iz AŠK Zadar, sudjelovala je na svjetskom prvenstvu u bacanju koplja gdje je ossvojila 8. mjesto. Ona je četverostruka prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke, juniorke te seniorke te ima srebrnu medalju na prvenstvu Balkana za juniorke. U konkurenciji mlađih juniorki na Europskim i Svjetskim tablicama nalazi se na drugom mjestu u bacanju koplja.

Gradonačelnik je primio i rukometaša Jakova Dujića, igrača splitskog kluba Balić / Metličić i člana Hrvatske rukometne reprezentacije do 19 godina. Osvojio je srebro na Europskom kadetskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici, gdje su u finalu izgubili od Nijemaca. Sastanku je prisustvovao viceprvak Hrvatske i boksač Ivan Nekić (BK Ares) koji je osvojio broncu na Europskom prvenstvu za kadete u Sarajevu do 63 kg.

- Grad prati i podržava sve sportove, daje maksimalnu podršku trenerima i sportašima te se želi i dalje razvijati kao grad sporta. Zbog toga, a i želje da Zadar bude prepoznat kao mjesto za sportske pripreme sportaša koji nisu iz Zadra, ulagat će se u razvoj infrastrukture za sport i sportski turizam. U nekom budućem periodu u planu je uređenje atletskog i nogometnog stadiona na prostoru bivše barutane, čime će se još poboljšati uvjeti za te sportove, ali ćemo sustavno raditi na unaprjeđenju uvjeta i za sve ostale sportove u okviru mogućnosti koje imamo. Čestitam još jednom svim mladim sportašima na osvojenim odličjima i uloženom trudu. Vjerujem da ćemo se uskoro ponovno vidjeti kad osvojite nova odličja, istaknuo je gradonačelnik Dukić.