U petak 3. rujna u 20 sati u Code Hub prostoru (prizemlje Studentskog doma) održat će se šesto okupljanje zajednice u sklopu Zadarskog LITa, serije inspirativnih predavanja iz područja IT-a, poduzetništva i marketinga.

Tema novog susreta je "Umjetna inteligencija i napredna analitika u zdravstvu" o kojoj će govoriti Danielle Ralić, Hrvatica podrijetlom s Pašmana, rođena u Americi. Diplomirala je na Boston Collegeu - s dualnom diplomom iz Informacijskih sustava s fokusom na IT u zdravstvenoj njezi te financije.

U počecima karijere radila je u Deloitteu i ZS Associates. Tamo je dizajnirala i vodila implementaciju rješenja za klijente u segmentu farmaceutike i bolnica, s posebnim naglaskom na podatke i poslovnu inteligenciju. Uz to je kreirala i vodila nekoliko globalnih timova od 30+ ljudi. Nakon rada u korporacijama, osnovala je Intrepid Analytics, tvrtku posvećenu poboljšanju zdravstvene njege kroz bolje razumijevanje bolesti, tretmana i zdravlja analizirajući kompleksne nestrukturirane podatke. Kao CEO zadužena je za tehničku i poslovnu strategiju tvrtke. Nastavak takvog pristupa analizi podataka u zdravstvu jest Ancora.ai, platforma pogonjena umjetnom inteligencijom koja na brz i jednostavan ali inovativan način omogućava pronalazak idealnih kliničkih ispitivanja za pacijente.

Ralić će prisutnima pričati o svom putu do osnivanja i razvoja tvrtke koja danas broji zaposlene u nekoliko europskih i američkih gradova, između ostalog, naravno - i Zadru, gdje ona sama voli provoditi vrijeme na relaciji otok Pašman - grad. Ispričat će kako je raditi u naprednoj analitici vezanoj za zdravstvenu industriju, koje je sve izazove prošla, kako je skalirala tim, privukla investitore i odakle motivacija za otvaranjem ureda u Zadru, s obzirom na to da je rođena u Americi, a živi u Švicarskoj.

- Čeka nas još jedna odlična priča koja svoje efekte ima na međunarodnoj razini a u kojoj Zadar ima svoju ulogu, poručuju organizatori.

Registracija obvezna putem Meetup-a ili online obrasca dostupnog na adresi: http://bitly.com/codeonmeetup6

"Zadarsko LITo" organizira se u sklopu projekta "2CODE" u kojem sudjeluju Grad Zadar i Sveučilište u Zadru. Projekt je sufinanciran u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 929.745,82 EUR, od čega budžet Grada Zadra iznosi 113.500,00 EUR.