Dok u nekim slučajevima, doduše manje kompleksnima, od podizanje do potvrđivanja optužnice ne prođe ni dva tjedna, u drugima za to nije dovoljno ni pola godine.

Potvrđuje to odgovor na naš upit kojim smo htjeli provjeriti u kojoj je fazi kazneni postupak protiv Elvire Sterle, bivše gradske vijećnice HDZ-a.

- Do danas nije zakazana sjednica izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru na kojoj će se odlučivati o potvrđivanju optužnice protiv Elvire Serle i dr., rekao nam je glavni općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

Oni su svoj dio posla završili u veljači, kada su protiv Sterle, kao nekadašnje direktorice tvrtke Vigens Invest, te njezinih poslovnih partnera Vencija Medića i Miroslava Kolundžića podignuli optužnicu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela subvencijske prijevare i kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave. U suštini stavlja joj se na teret da je, uz pomoć dvojice spomenutih, lažnim ugovorima za pašnjake dobivala državne poticaje, što ona poriče i tvrdi kako je sve radila po zakonu.

Policija je prijavu protiv Sterle podnijela još u travnju 2019. godine, a kada je optužnica podignuta, iz Gradskog odbora HDZ-a, u kojem je još uvijek potpredsjednica, rekli su kako se drže presumpcije nevinosti te da će čekati potvrđivanje optužnice i dokazivanje krivnje na sudu. Očito će se načekati.