Rješenjem Trgovačkog suda u Zadru, Adria je ovog tjedna dobila novog stečajnog upravitelja nakon što je bivši optužen za malverzacije oko jedne nekretnine u vlasništvu tog nekadašnjeg zadarskog riboprerađivača.

Odluka je donesena više od dva mjeseca nakon podizanja optužnice kojom se bivšem stečajnom upravitelju Draganu Bijeliću stavlja na teret da je prvookrivljenom Branku Bunguru, poduzetniku iz Pakoštana, uz neznatnu naknadu od 10.000 kuna, predao u posjed dio poslovnog kruga Adrije prilikom čega je vjerovnicima i trgovačkom sudu lažno prikazao da se radi o devastiranim nekretninama bez električne energije, a nakon čega je Bungur, suprotno ugovoru o zakupu, te iste nekretnine dao u podzakup trećim osobama te tako svom trgovačkom društvu ostvario materijalnu korist od 771.898,30 kuna.

- Dana 7. lipnja rješenjem Ministarstva pravosuđa Dragan Bijelić je brisan s liste A stečajnih upravitelja za područje nadležnosti Trgovačkog suda u Zadru. Novom automatskom dodjelom za stečajnog upravitelja dužnika imenovan je Dražen Vidman iz Ivanca, izvijestili su iz Stalne službe suda u Šibeniku koja je iz ranijeg rješenja o nastavku prodaje nekretnina Adrije obrisala spomen stečajnog upravitelja.