U novoj objavi na Facebooku županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić iznio je nove detalje o aferi koju je nazvao IBAN-19, a u kojoj je glavni akter ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma Stipica Radoš koji je na svoj osobni račun primao uplate turista za karantenu.

Prenosimo Zubčićevu objavu:

[AFERA IBAN-19 4.dio]

Subota je. Neradni dan za županiju. Nema ni traga ni glasa od ostavke ravnatelja Radoša.
Stoga je red da nastavim s objavama. I nastavit ću dok god ne vidim ostavku.

Zanimljiv je fun fact da je voditeljica računovodstva Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru ujedno i predstavnica radnika u Domskom odboru koji prema Članku 19. Statuta doma može razriješiti ravnatelja.

Kako se sam ravnatelj "pravda" za svoja (ne)djela godišnjim odmorom računovodstva nameće se par pitanja.

Ako je Upravni odjel za financije Zadarske županije na svojim stranicama još 2015. godine objavio upute za proračunske korisnike vezano za devizne uplate iz inozemstva zašto ga računovodstvo s tim nije upoznalo? Ili ga je upoznalo, ali njemu je bio miliji i draži privatni račun?

Da li je računovodstvo upoznalo ravnatelja da dom ne može imati devizni račun kao što ravnatelj tvrdi?

Da li je na sjednici Domskog odbora itko od predstavnika osnivača, Zadarske županije, povukao pitanje moralne odgovornosti? Pritom najviše mislim na pomoćnicu pročelnika resornog Upravnog odjela.

No, kako vidim da ostavke nema, a informacija o kaljuži je sve više početkom sljedećeg tjedna ću od Županije tražiti da mi dostavi Izjave o fiskalnoj odgovornosti s obzirom na to da imam informaciju da je Srednjoškolski đački dom predao za 2020. godinu Izjavu 1b, što bi značilo da "su u sustavu unutarnjih kontrola utvrđene slabosti i nepravilnosti koje mogu utjecati na zakonito, namjensko i svrhovito korištenje sredstava".

Također, tražit ću da mi se dostavi kao vijećniku Županijske Skupštine Upitnik o fiskalnoj odgovornosti za obveznike utvrđene u registru proračunskih korisnika za 2020. godinu.

S temom sam se vrlo dobro upoznao i nastavit ću dok god ne vidim ostavku. Red je da razotkrijemo sve nepravilnosti. Jednu po jednu. Ravnatelj po ravnatelj.

Ostavka! Odmah!