"Rasprava u kaznenom predmetu protiv I. okr. Rene Sinovčića i dr. je u tijeku. Slijedeći termin rasprave je 10. rujna u 10 sati", kratak je odgovor sa Županijskog suda u Zagrebu od kojeg smo zatražili informacije o tijeku suđenja za aferu Ribar.

Zadnje ročište održano je 14. srpnja, a od rujna 2019. godine, kada je započelo suđenje, do danas održano je ukupno 35 ročišta. Detalje s posljednjih rasprava nemamo jer su na sudu medijima odlučili uskratiti uvid u zapisnike. Tako ostaje nepoznato bliži li se napokon kraju ova pravosudna trakavica koja je počela još 2014. godine, uhićenjem Sinovčića i sedmorice.

Podsjetimo, bila je to prva Uskokova istraga kojom se istraživala neka predstečajna nagodba. Optužnicom se Sinovčiću stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, s još sedam osoba nezakonito zaradio više od 120 milijuna kuna. Na optuženičkoj klupi uz Sinovčića sjede bivši pročelnik Porezne uprave Zadar Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.