Malo koji vozač u posljednje vrijeme nije primijetio jednu ili više novih kamera na zadarskim cestama. Djelatnici riječke tvrtke Neroline proveli su dio kolovoza u Zadru kako bi na 10 lokacija postavili uređaje i prateću vertikalnu prometnu signalizaciju, odnosno znak upozorenja.

- Ugovor je potpisan 29. lipnja s rokom izvršenja 60 dana. Osamnaest dana prije isteka roka oprema za nadzor mjerenja brzine kretanja vozila postavljena je po lokacijama na terenu, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela koji je zadovoljan izvršenim radom odabranog izvođača, ugovorenog za 395 tisuća kuna (plus PDV).

Kamere su postavljene na sljedećim lokacijama: u Ulici Benka Benkovića, nasuprot ulaza u Lidl, u Splitskoj ulici u zoni križanja s Ulicom Slavka Perovića (iznad parkirališta ŠC Višnjik), na Benkovačkoj cesti u zoni križanja s Ulicom sv. Nikole Tavelića (kod crkve na Ploči), u Ulici braće Miroslava i Janka Perice ispod Ričina, prije autobusne stanice, u Ulici Hrvatskog sabora (pravac na zaobilaznici), u Ulici Antuna Gustava Matoša (Borik, križanje kod Konzuma), na Putu Bokanjca, u Ulici Bregdetti (kod igrališta), u Ulici Borka Šarlije Kese i na dvosmjernoj cesti kroz Crno.

U tijeku je primopredaja opreme MUP-u u čijoj je nadležnosti nadzor i kažnjavanje prebrzih vozača. Inače, kazne za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu kreću se od 300 kuna za do 10 km/h pa sve do 20 tisuća kuna za one koji se kreću brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene.