Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem u petak, 27. kolovoza 2021., u nazočnosti saborskih zastupnika Tomislava Klarića i Grozdane Perić, župana Božidara Longina i načelnika Općine Poličnik Davora Lončara obišla ribarske tvrtke Marikomerc d.o.o. i Mišlov d.o.o.

Obje firme korisnici su mjera Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, posjeduju skladišne objekte u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku te ih krasi dugogodišnja obiteljska tradicija i ribarsko iskustvo stjecano generacijama predaka. Nakon obilaska ministrica je sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Poličnik, koja se održala u Centru za edukaciju, poznatom i kao pčelarski centar, izrazivši vjeru u čitav niz novih kvalitetnih projekata na ovom području, priopćili su iz Ministarstva.

„Zadarska županija ima izuzetan poljoprivredni i ribarski potencijal što, između ostalog, dokazuje i podatak da je na ovom području kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno 1029 projekata, a do sada je isplaćeno 433 mln kuna. Pritom smo osobito ponosni na projekte ulaganja u ribarske luke Gaženica i Vela Lamjana ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna", istaknula je ministrica Vučković povodom svečane sjednice u Općini Poličnik.