Nadležni u Zadarskoj županiji danas su zaprimili zapisnik sa sjednice Domskog odbora kojeg će ubrzo proslijediti i medijima, a iz kojeg će biti vidljivo službeno očitovanje ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša koji je uhvaćen kako na privatan račun prima uplate turista koji su smještajne kapacitete doma ovog ljeta koristili za karantenu.

Iako se traži njegova hitna smjena, doznajemo kako članovi Domskog odbora nisu povukli takve poteze, već je odlučeno kako će prvo pričekati da policija i državno odvjetništvo obave svoj dio posla. To je donekle bilo i očekivano, s obzirom na to da su ranije ekspresne smjene znale otvoriti put tužbama.

Inače u Domskom odboru sjedi sedmero članova, od čega su troje predstavnici osnivača, Zadarske županije (Marijana Šimunić Kardum, Renata Vuksan, Janja Pedić), dvoje predstavnici Odgajateljskog vijeća (predsjednica Maja Balić Motušić, Roko Bralić), jedan predstavnik radnika (Antonia Jurjević) te jedan predstavnik roditelja (Katarina Jurić). Stoga, ako i predstavnici osnivača budu za smjenu, upitno je hoće li njihov prijedlog podržati ostali. Svakako, među otvorenim opcijama je i ona da župan Božidar Longin izravno pozove Radoša na podnošenje ostavke iz "moralnih razloga".