Tvrdnja gradskog vijećnika Marka Pupića-Bakrača kako je gradski prostor kavane Lovre nezakonito dan u podnajam drugih tvrtki prema svemu sudeći nije točna. Naime, ponukan renoviranjem prostora i medijskim objavama u kojima se navodilo kako ga je "preuzela" zadarska poduzetnica Zdenka Zrilić, Pupić-Bakrač rekao je kako je prostor dan u podnajam zagrebačkoj tvrtki te kako bi ugovor o najmu s Jaderom trebalo raskinuti jer se gradski prostori ne mogu davati u podnajam.

Na upit o mogućim nepravilnostima u Upravnom odboru za gospodarenje gradskom imovinom kažu:

- Izvješćujemo Vas da je Ugovor o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Grada Zadra, na adresi Narodni trg 1, zaključen sa društvom Jadera d.o.o., a koji traje od 25. ožujka 2018. do 25. ožujka 2023. godine. Grad Zadar nema saznanja da je predmetni poslovni prostor dan u podnajam, stoji u odgovoru.

Iz izdanih računa i natpisa na vratima vidljivo je da kavanom i dalje gospodari tvrtka u vlasništvu Zvonimira Nižića, a ne neki novi zakupac. Zdenka Zrilić potvrdila nam je svoj angažman u kavani Lovre kroz menadžment, ali ne i zakup prostora, te nas je za sve dodatne informacije uputila na upravu Jadere.