Obrana je uložila žalbu na odluku suca istrage Županijskog suda u Zadru kojom je u istražnom zatvoru zadržan 36-godišnji D.B., osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Uhićen je sredinom kolovoza, a u međuvremenu smo neslužbeno doznali kako je riječ o vlasniku konobe na Poluotoku te sinu bivšeg visokog HDZ-ovog dužnosnika. D.B. je i ranije zbog droge imao problema sa zakonom, a prema izvještaju Općinskog državnog odvjetništva, sada postoji osnovana sumnja da je neutvrđenog dana od nepoznate osobe s područja Crne Gore nabavio 1298,8 grama heroina i 1796,7 grama marihuane u cilju daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu.

Za skrivanje, čuvanje i preprodaju droge na području grada Zadra angažirao je drugog Crnogorca, 32-godišnjaka koji je konobario u njegovoj konobi. Njemu je policija na vrata pokucala 21. srpnja, a uz drogu tom su prilikom pronašli i digitalnu vagu za precizno mjerenje kao i novčani iznos od 7.400 kuna za koji se osnovano sumnja da je pribavljen od dilanja. 

Kako doznajemo, obojica osumnjičenika za branitelje su angažirala poznati odvjetnički ured "Marinović, Klarendić i partneri".