Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bit će prvi hrvatski predsjednik koji dolazi u službeni posjet Viru na Dan Općine Vir i blagdan Glavosjeka svetoga Ivana Krstitelja, koji se obilježavaju 29. kolovoza.

Poziv predsjedniku Milanoviću službeno su uputili načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić, na koji je Milanović pozitivno odgovorio i potvrdio dolazak na Vir 29. kolovoza.

Prvi predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman boravio je na otoku Viru 1994. godine tijekom vojne vježbe Bandira 94., ali nije bio u službenom posjetu. Predsjednik Stjepan Mesić također je došao na Vir, ali 2015. kada više nije bio predsjednik, baš kao što je predsjednik Ivo Josipović bio na otoku 2009. kao predsjednički kandidat, ali kao predsjednik RH kasnije nije dolazio.

Sadašnji predsjednik Milanović posjetio je Vir kao kandidat na parlamentarnim izborima 2007., te drugi put na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vir kao lider parlamentarne oporbe. Ovo će Milanoviću biti treći posjet otoku, prvi put u ulozi predsjednika Republike Hrvatske.