U drugom upisnom roku u srednje škole na području Zadarske županije ostalo je 176 slobodnih mjesta. Prema podacima na stranici Upisi.hr, najviše slobodnih mjesta ostalo je u Privatnoj školi NOVA, koja po cijeni školarine od 29.900 kuna upisuje još 20 "sportaša" i četiri učenika u opću gimnaziju. Od državnih škola najviše je mjesta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, u kojoj je ostalo 20 slobodnih mjesta za dvogodišnji program šivača. Ovaj smjer i inače je jedan od onih u kojemu se svake godine teško pronalaze zainteresirani osnovci.

U ostalim gradskim školama, ne računamo li Glazbenu školu Blagoja Berse, slobodnih mjesta je vrlo malo. Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića upisuje još 4 cvjećara, 3 pomoćna pekara i jednog veterinarskog tehničara. Strukovna škola Vice Vlatkovića ima po jedno mjesto za autolimara i telekomunikacijskog montera, Prirodoslovno-grafička škola jednog grafičkog urednika-dizajnera, a Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola 2 prodavača i jednog ekonomista.

Listu slobodnih strukovnih zanimanja u Zadru zaokružuju Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola s tri konobara i jednim hotelijersko-turističkim tehničarem te Obrtnička škola Gojka Matuline s dvoje kozmetičara.

U županijskim školama još uvijek je moguće upisati i gimnazijske programe, sa 9 slobodnih mjesta u Benkovcu, 7 u Obrovcu i 3 u Biogradu na Moru. Benkovac je rekorder po slobodnim mjestima, što svjedoči o demografskoj katastrofi koja se događa u zadarskom zaleđu - od 129 mjesta slobodna su ostala čak 43. Uz gimnazijalce upisuju se još i CNC operateri, ekonomisti, instalateri grijanja i klimatizacije, keramičari-oblagači i strojarski računalni tehničari. U Biogradu ima mjesta za brodograditelje, kuhare i prodavače, u Gračacu za ekonomiste i tehničare zaštite prirode, a u Obrovcu za ekonomiste, instalatere kućnih instalacija i prodavače. Pažani su popunili razred gimnazijalaca, a u kombiniranom razredu konobara i kuhara mjesta još ima za kuhare.

U srednjim školama u ostalim gradovima Zadarske županije stanje je sljedeće: u Srednjoj školi Bartula Kašića na Pagu je šest slobodnih mjesta, Srednjoj školi Biograd na Moru njih 18, Srednjoj školi Gračac 9 slobodnih mjesta, Srednjoj školi Kneza Branimira u Benkovcu čak 43 slobodna mjesta i Srednjoj školi Obrovac 20 nepopunjenih upisnih mjesta.

Za kraj, u Glazbenoj školi Blagoja Berse slobodno je 16 mjesta, a najviše - četiri - za plesače suvremenog plesa. Rok za prijavu u ovu školu je 24. kolovoza, a u ostale 26. kolovoza