Jednu je Zadranku naljutilo kada su joj, odnosno njezinoj majci, u slastičarnici na Poluotoku čašu vode naplatili šest kuna. Iako njezina majka nije naručila brendiranu flaširanu vodu, niti joj je ona isporučena, na računu joj je bilo ispisano kako će vodu uz sladoled morati platiti.

- Pazite kad sjedate u slastičarnicu i naručite kapučino s čašom vode, jer vam od sada deci vode, navodno filtrirane ili kakve god) naplaćuju po dvije kune. Dakle, ovakva čaša sa slike šest kuna. Voda uz kavu! A da ničim niste dali do znanja da bi neku posebnu vodu... Pa nema više ni besplatne vode uz kave, komentirala je Zadranka, dodajući da su time zasigurno doskočili i djeci koja najčešće piju samo vodu.

U raspravu su se uključili mnogi Zadrani koji su bili iznenađeni ovom novom "uslugom", a javili su se i iz slastičarnice:

- Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su nam namjere bile najbolje da našim gostima pružimo vodu koja je kvalitetnija i zdravija. Voda koja se dodatno naplaćuje prolazi kroz posebne filtere radi uklanjanja nečistoća, te se tretira UV lampama radi uklanjanja bakterijskih onečišćenja. Gosti će i dalje moći odabrati žele li besplatnu vodu koja je iz slavina ili žele normalnu, odnosno gaziranu vodu iz specijaliziranog aparata koja se naplaćuje, odgovorila je.

- U redu bi bilo pitati prilikom narudžbe želi li gost običnu ili tu "filtriranu". Dovoditi gosta pred gotov čin je krajnje neprofesionalno, komentirao je jedan Zadranin, a drugi se zapitao - koliko bi koštao kubik vode iz tog aparata? 20.000 kn?