Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je u petak otvaranje subotičkog ureda „Fondacije kapetan Dragan", koju vodi osuđeni ratni zločinac u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, i konstatirao da je u Srbiji na djelu rehabilitacija i relativizacija kazni ratnih zločinaca. Ured je otvoren u središtu Subotice, nepunih godinu dana nakon formiranja ogranka „Fondacije", s ciljem da kako je navedeno „pomogne Srbima koji su nepravedno osuđeni i služe zatvorske kazne u zemljama regije", napose u Hrvatskoj.

Ranije je haški osuđenik Vojislav Šešelj u Hrtkovcima kupio kuću i otvorio stranačke prostorije Srpske radikalne stranke. Subotica je političko, obrazovno i kulturno središte Hrvata u Srbiji, a srijemsko mjesto Hrtkovci sinonim za početak progona Hrvata iz Vojvodine početkom devedesetih.

Dragan Vasiljković, u Srbiji poznat kao kapetan Dragan, prigodom otvorenja ogranka u Subotici rekao je da su u hrvatskim zatvorima deseci Srba „koji su osuđeni samo zato što su Srbi". Vasiljković je izašao iz hrvatskog zatvora 28. ožujka 2020. nakon 13 i pol godina i protjeran je iz zemlje. Nedugo poslije povratka u Srbiju politički se aktivirao i sudjelovao u parlamentarnim izborima.

Vasiljković je osuđen zbog ratnih zločina koje je na području Gline počinio ao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa. Na teret mu se stavljalo da je te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca, mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.