Tihomir Bakarić koji je u prošlom mandatu Branka Dukića bio njegov savjetnik za branitelje, odnedavno je predsjednik Koordinacije za očuvanje stečevina Domovinskog rata.

Ta Koordinacija osnovana je odlukom gradonačelnika Dukića. On je istom odlukom za predsjednika imenovao svog prijatelja i ratnog druga iz Termita, Tihomira Bakarića.

„Slijedom te oduke za obavljanje zadaća predsjednik Bakarić ostvaruje pravo na novčanu naknadu u mjesečnom iznosu od 5.000 kuna", napisali su nam nakon tri puta ponovljenog upita iz Ureda gradonačelnika.

Iznos naknade je isti kao i prethodne četiri godine, samo je drugačija pozadina.

Javnost nije znala da je osnovana i Koordinacija za praćenje projekata od strateškog interesa za zaštitu, obnovu, očuvanje i revitalizaciju kulturne baštine Grada Zadra. Za predsjednika je imenovan Miljenko Domijan, te slijedom te odluke za obavljanje zadaća predsjednik ostvaruje pravo na novčanu naknadu u mjesečnom iznosu od 3.000 kuna, pisano je očitovanje na novinarski upit.

Isto kao i kod Bakarića, dodatno pitanje glasi, a tko su ostali i imaju li oni naknadu kao Domijan. On je među ostalim umirovljeničkim angažmanima  i predsjednik Vijeća za kulturna dobra Ministarstva kulture. Tamo mu je, kako su nam rekli u Ministarstvu, mandat pri kraju, a naknada je prema objavljenim podacima iznosila 4.000 kuna. Domijan koji ima 76 godina posljednji put je službeno bio u zadarskoj vijećnici u ulozi posebnog savjetnika ministrice Nine Obuljen Koržinek 2019. godine.

Ti neto iznosi, kada se zbroje, nešto više su od polovice proračunskih davanja koliko će mjesečno dobivati splitska agencija Vajt u vlasništvu Jerka Trogrlića.

Financijski bi ugovor trebao biti u okvirima kakav je s tvrtkom Vajt bio potpisan u prethodnim godinama, rečeno je iz Ureda gradonačelnika. To je 14 tisuća kuna neto.

Kao što smo već pisali,  Dukić promijenio formu nečega što se u drugim lokalnim samoupravama i ministarstvima nazivaju savjetnici.

Plan gradonačelnika je angažirati Trogrlića na razvoju projekata transparentnosti, digitalizacije i participacije građana u odlučivanju, najavljeno je iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića. Na Gradskom vijeću Dukić je na upit vijećnice Irena Dragić rekao kako je to da bi radio što manje grešaka.

Dukić i Virani s Plenkovićem u Kninu

On je još uvijek na godišnjem odmoru nakon što je kao predstavnik Grada Zadra bio u Kninu na proslavi Oluje. Pitali smo s kim, s obzirom da je iz Općine Vir bilo tročlano izaslanstvo.

Na obilježavanju Oluje u Kninu uz gradonačelnika je bio i predsjednik Koordinacije za očuvanje stečevina Domovinskog rata, Tihomir Bakarića. Za taj dan nisu isplaćene dnevnice, također je odgovoreno. To smo pitali jer je čuđenje izazvao podatak da je Dukić 2018. godine, prema objavljenim informacijama, uzeo dnevnicu za odlazak u Knin.