U Svečanoj dvorani Sveučilišta u petak će se održati završna konferencija Projekta POKRET - „Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada". Uz kratku panel raspravu koja će ukazati na važnost provedbe ovakvog projekta održat će se i svečana dodjela diploma ženama iz ciljne skupine koje su bile zaposlene na projektu POKRET.

Projektom POKRET zaposleno je 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca za provođenje usluge skrbi o 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Zadarske županije. Ženama iz ciljne skupine također je pruženo i certificirano obrazovanje za određeno deficitarno zanimanje na tržištu rada po izboru, kako bi ih se osnažilo i učinilo konkurentnijima za buduće traženje posla.


Za provedbu projektnih aktivnosti odobreno je 4.264.637,66 kuna, od čega se 85% iznosa financira sredstvima Europske unije, dok se 15% financira sredstvima državnog proračuna. Uz Zadarsku županiju koja je nositelj navedenog projekta, u svojstvu partnera sudjeluju još i Grad Zadar, Gradsko društvo Crvenog križ, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni Ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Zadar.