Novonabavljeni trajekt Jadrolinije imenovan Otok Pašman danas je preuzeo trajektnu liniju Biograd - Tkon. Obilasku trajekta Otok Pašman, čija je plovidba započela iz Biograda na Moru u 12:30 sati, prisustvovali su državni tajnik za more Josip Bilaver, ravnateljica Agencije za obalni linijski i pomorski promet Paula Vidović, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, član Uprave Goran Frković i predstavnici Zadarske županije i Općine Tkon.

Nakon trajekta Ugljan, koji je floti Jadrolinije priključen u kolovozu 2020. godine, ovo je drugi novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području. Veza s otokom Pašmanom  važna je za čitavo zadarsko područje, što zbog turističkog značaja ovog otoka, što zbog snažne povezanosti stanovnika s kopnom kroz cijelu godinu pa je trajekt Otok Pašman logičan nastavak sustavnog ulaganja u obnovu bijele flote, objavila je Jadrolinija.

Trajekt Otok Pašman je polovni. Kupljen je od Rapske plovidbe, a plovio je pod imenom Sveti Kristofor. Izgrađen je u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine.

Sada ga Jadrolinija naziva putnički RO - RO brod. Trajekt Otok Pašman dugačak je 42 metra, širok 15,3 metara i ima  kapacitet 250 putnika i 35 vozila.