Danas je određen pritvor 25-godišnjaku kojeg je policija kazneno prijavila za ubojstvo 41-godišnjaka na plaži u Selinama.

„Na Vaše traženje obavještavam Vas kako je hrvatskom državljaninu starom 25 godina, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. KZ/11 određen istražni zatvor zbog postojanja okolnosti iz čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP/08 (postojanje opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponovnog činjenja kaznenih djela). Hrvatska državljanka stara 27 godina ima status svjedokinje u tom kaznenom postupku, izvijestio je sudac Hrvoje Visković na novinarski upit.

Njega smo uputili sucu Borisu Babiću, za kojeg su nam na Županijskom sudu na kojem je i dalje kolektivni godišnji odmor, rečeno da je dežurni istražni sudac. No, sudac Babić nam je napisao kako je on „ dežurni sudac istrage od dana 16. kolovoza 2021. godine od 07,00 sati i ne raspolaže nikakvim podacima o događajima vezanim za ubojstvo na plaži Seline".

I odgovor je stigao od suca Viskovića koji je bio dežuran prošlog tjedna.

Danas je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak 14. kolovoza 2021. oko 1,00 sat u noći, na plaži u mjestu Seline, nakon kraće verbalne prepirke s hrvatskim državljaninom (1980.) najprije započeo fizički sukob s njim, a potom mu, s ciljem da ga usmrti, u plićaku zadao tupo tvrdim predmetom više udaraca po glavi, kao i metalnim preklopnim nožem u predjelu leđa ubodnu reznu ranu. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu i ubodno-reznu ozljedu te je preminuo zbog iskrvarenja, a njegovo je tijelo ostalo u moru i otplutalo te je pronađeno oko 6,00 sati na udaljenosti od oko 600 do 700 metara od obale.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika te je sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja istovrsnog kaznenog djel, navodi se u njihovom priopćenju  u kojem se ne sponminje 27-godišnjakinja koju je policija zatekla s 25- godišnjakom (godine se ne podudaraju, ali je rij4eč o istoj osobi)